Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Pécsi osztálykirándulás 2018

2018. június 28., 12:27

Pécsi osztálykirándulás 2018.

 

     A 8. a és 8. b osztály június első hétvégéjét Pécsett töltötte osztálykiránduláson.

     Nagyon izgultunk a korai indulás miatt, nehogy lekéssük az 5 óra 09 perckor induló vonatot. A szombathelyi állomásig szüleink kísértek be minket, és kezdődhetett a „röpke” 4 és fél órás utazás. Akkor még nem sejtettük, hogy erre a hosszú pihenőre nagy szükségünk lesz majd a sok gyalogláshoz!

A városba érve letettük csomagjainkat egy étteremben, és indultunk az első programra, a buborékfocira. A meleg és a hosszú túra dacára nagy izgalommal próbáltuk ki ezt a számunkra még nem ismert játékot. Azok is jól szórakoztak, akik csak nézték a többieket, hiszen mókás volt látni a nagy eséseket, bukfenceket a hatalmas buborékokkal.

Kis séta után a Zsolnay Kulturális Negyedet fedezhettük fel egy kvízjáték segítségével. Csapatokba verődve térkép és feladatlap alapján magunk kerestük meg a válaszokat a kérdésekre.

A nagy hőségben jólesett beülni a Planetárium csillagászati előadására, ahol kényelmes fotelekben, kellemes hőmérsékletben gyönyörködhettünk a csillagokban, bolygókban.

Ez után megtekintettük a Vasarely Múzeumot.

Egy kiadós gyalogtúra után kaptunk szabad programot a pécsi Árkádban, ahol biztonságban vásárolhattunk, étkezhettünk.

Ez után következett a nap leghosszabb sétája a csomagokig, majd a szállásig, ami a város túloldalán, a hegyekben épült. Mivel mindenki hősiesen viselte a nehézségeket, a szállás gyors elfoglalása után egy szabaduló szobai programon vehettünk részt csapatokban. A foglalkozás témája az egyiptomi kultúra volt.

Az éjféli takarodó után próbáltunk több-kevesebb sikerrel nyugovóra térni, néhányunknak ez sikerült is.

Másnap egy gyors bevásárlás után elfogyasztottuk a bőséges reggelit a szálláson, összepakoltunk, és indultunk a város fő terére, a Széchenyi térre. Itt ismét egy kvízjáték segített felfedezni a város központjának nevezetességeit, valamint a Székesegyház épületét.

Sajnos 13 órakor indulnunk kellett a vasútállomásra, hogy elérjük a hazafelé tartó vonatot. A meleg miatt a visszaút kicsit hosszabbnak tűnt az odaútnál is, de jókat beszélgettünk egymással, és nevetgéltünk az élményeinken. Este 18 óra 45-kor értünk Szombathelyre, ahol már vártak ránk szüleink, rokonaink.

     Nagyon jól telt az utolsó általános iskolai kirándulásunk!


« Vissza az előző oldalra!


Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola - Magyar