Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Gyárlátogatás az AUDI-nál.

2019. március 12., 09:53

Minden gyerek megfogalmazza, milyen házat, autót, stb. szeretne felnőtt korában. Ma már az autómárkákat is illik ismerni mindenkinek. Pontosan tudjuk, melyik márka milyen társadalmi elismertséget von maga után. De hol és hogyan készülnek az autók? Az elmúlt 25 évben sorra települtek Magyarországra az autógyárak.

2019. március 4-én iskolánk tanulói Győrbe látogattak, az AUDI Gyárba.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. feladatköre személygépjármű motorok és személygépjárművek gyártása, az ezekhez kötődő műszaki fejlesztési feladatok magas színvonalú ellátása, továbbá présszerszámok tervezése és egyedi gyártása. A járműgyártás 1998-ban az Audi TT modelljeinek sorozatgyártásával kezdődött. Stratégiájának három fő pillére a digitalizáció, az urbanizáció és a fenntarthatóság.

Mindig nagy izgalommal készülnek a gyerekek egy-egy kirándulásra. Ezen a napon sem volt ez másképpen. Hamar odaértünk Győrbe, ahol először megnézték, hogy minden gyerek megfelel-e a belépéshez szükséges feltételeknek – 13 év. Ezután kaptunk egy látogató kártyát, amin olvasható volt a munkavédelmi tájékoztató. A nálunk lévő táskákat el kellett helyezni a szekrényekbe, ami kisebb fejtörést okozott, mert értelmezni kellett a szekrények használatát. Mégis tanulunk? Rövid technikai szünet után kezdődött a gyárlátogatás. Először egy filmet néztünk meg a kezdetekről, amiből megtudtuk, hogy 1993-ban 84 dolgozóval indult el a termelés, ami mára 13084 főre bővült. Sokak örömére azt is megtudtuk, mit jelent a négy karika az autók elején. Négy cég egyesüléséből jött létre az AUDI, ezt jelképezi a logó. Azt is megtudtuk, hogy piros színű a dolgozók munkaruhája. A sok érdekes ismeret után végre elindultunk, hogy lássuk, hol és hogyan készülnek az autók. A hatalmas gyártelepen busszal közelítettük meg a csarnokot, amit megnézhettünk, mert vannak titkos helyek, ahova nem lehet bemenni. Gyalogosan folytattuk utunkat: fülhallgatón keresztül kaptuk a további ismereteket, s közben igyekeztünk minél több látnivalót elraktározni. Többnyire robotok dolgoztak, emberi erő ritkán tűnt fel. Néhány női munkaerővel is találkoztunk a termelés folyamatában. Kísérőnk minden kérdésünkre készségesen válaszolt.

Felejthetetlen napot töltöttünk Győrbe. Sokáig fogunk emlékezni az ott látottakra.

Lakner Judit


« Vissza az előző oldalra!


Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola - Magyar