Egészségfejlesztési nap 2019.
2019. november 14., 11:502014. november 14-én délután iskolánk ötödik és hatodik osztályos tanulói a Népegészségügyi Stratégiai, Egészségfejlesztési és Egészségmonitorozási Főosztály három munkatársának, valamint a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda két munkatársa jóvoltából egy szórakoztató, interaktív egészségügyi előadás részesei voltak. Játékos feladatok, kísérletek nyomán nyertek betekintést tanulóink a személyi higiénia, valamint a konyhai és ételhigiénia fontosságába. A diákok öt állomáson hallottak sok fontos információt, amelyek segítségükre lehetnek a különböző fertőző betegségek elkerülésében, kivédésében.
A Rémisztő kezek állomásának fő témája a kézhigiénés szabályok ismertetése volt. Egyes baktériumok az általunk használt tárgyakon akár két órán keresztül is életben maradnak, ezért is kiemelten fontos, hogy rendszeresen mossunk kezet, főként étkezések előtt. Apró lények a konyhában, ezt a nevet viselte egy másik állomás, ahol az ételek készítése és fogyasztása során felmerülő hasznos tudnivalókról volt szó. A harmadik állomáson a tüsszentés volt a téma, illetve a tüsszentés által továbbadható fertőzések. A negyedik állomáson az antibiotikumok tudatos, megfelelő használatáról hallottak a diákok, azaz mikor érdemes az antibiotikumokhoz fordulnunk és mikor nem indokolt a használata. Az ötödik állomáson, a Mikrobamánián gyógyítható és gyógyíthatatlan betegségeket okozó vírusokról és baktériumokról tájékozódhattak a gyerekek.
Minden állomáson nagyon lelkesen és felkészülten várták a tanulókat az egészségfejlesztési intézmények munkatársai, és a gyerekek is lelkesen, aktívan vettek részt a feladatokban. Bízunk benne, hogy sok fontos információt elraktároztak magukban a kísérletek, játékos feladatok nyomán, és ezeket saját és társaik egészsége védelmében fel is fogják használni a jövőben.
« Vissza az előző oldalra!