Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Becsengettek a 2019/20-as tanévre

2019. szeptember 27., 14:11

Becsengettek a 2019/20-as tanévre

A Táplászentkereszti Apáczai Csere János Általános iskolában augusztus 31-én tartották a tanévnyitó ünnepséget a tornacsarnokban. A 2019/20-as tanévben, 12 osztályban 222 diák tanul, két első osztályban 30 gyerek ismerkedik a betűvetés tudományával. Öt új pedagógus érkezett az intézménybe.

A két első osztály osztályfőnökük, Borosné Pethő Gabriella, és Anduska Katalin kíséretében vonultak be a szépen feldíszített tornacsarnokba. A hagyományokhoz híven, vidám műsorral kezdődött a tanévnyitó, majd Kissné Nagy Ilona, az iskola igazgatója mondott beszédet.

Köszöntötte az önkormányzat vezetőit Perl János polgármestert, dr. Kovács László alpolgármestert, Családi Anita jegyzőt, Szőnyéné Kovács Ivettet, a Hét kastély Kertje Művészeti Óvoda és Bölcsőde vezetőjét, a társintézmények vezetőit, az önkormányzat tagjait, a diákokat és a szülőket. Megkülönböztetett figyelemmel üdvözölte az első osztályosokat.

Az iskola tantermei, tornaterme fölfrissítve várja a gyerekeket, a Szombathelyi Tankerületi Központ 2 új digitális táblával gyarapította az eszközparkot, megújul az aszfaltos pálya, néhány tanterem parkettás padlót kapott.

Az igazgató megköszönte az önkormányzat támogatását, a diákok étkeztetését is segítik, udvari játékokat vesznek. Tavaly Molnár István alapítványától kaptak pénzt a játékok vásárlásához.

Ebben a tanévben, 12 osztályban 222 gyermek tanul, öt új pedagógus érkezett: Tornai Katinka magyartanár, Nagy Ágnes fizikatanár, Iván Barbara tanító, a hitoktatást Sélley Mária és Pete Polgár Máté plébános végzi.

„Milyen tanévünk lesz? Mit várunk, mit várhatunk az új tanítási esztendőtől?

Exupery így ír: Egy magányos kődarab mindig csak kő marad. Ám ha kell, a sok kis kő együtt templomot emel. Templomot és iskolát, az emberi élet két nagy színhelyét!

 Nagyot alkotni csak össze fogva, közösen lehet, amint az ünnepben is a legszebb és legfontosabb az együttlét. Ebből a közös tudásból, az élményekből és érzésekből áll össze a történelem, az intézmény, a község története. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy olyan hellyé tegyük az iskolát, ahová a tanuló és a tanár szívesen jön, ahol öröm együttmunkálkodni, közösen leküzdeni a nehézségeket, és együtt átélni a siker felemelő érzését. Az előző tanévekhez hasonlóan nevelésünk során, a tanórai munkán túl lehetősége lesz a sikert megélni minden tápláni diáknak az úszás, a néptánc, a zene tanulása során. Kiemelten foglalkozunk témaheteken a digitális világgal és a környezeti fenntarthatósággal, témanapon „Táplánszentkereszt napján” községünk történetét járjuk körül. Folytatódik széles körű pályaorientációs tevékenységünk.”

Az első osztályosokat külön köszöntötte az igazgató. Elmondta, hogy kitárul előttük a betűk és számok titka, sok érdekesség vár rájuk, hamarosan nem kell segítséget kérniük, ha valamit szeretnének elolvasni.

A továbbiakban az Apáczai iskola polgáraivá fogadta az intézményvezető az elsősöket, emléklapot, kitűzőt kaptak ebből az alkalomból.

Kissné Nagy Ilona az iskola többi tanítványától azt kérte, ők is segítsék az elsősök beilleszkedését. 

A szülőknek megköszönte, hogy ezt az iskolát választották gyermekeiknek. Kérte, működjenek együtt, ha bármi gondjuk van, keressék meg az iskola pedagógusait.

Az elmúlt tanév során 4 pedagógus (Bognár Ildikó Zsuzsanna, Perlné Lakatos Ildikó, Szakál Szilvia és Szakály Virgínia minősült kiváló eredménnyel Pedagógus I. kategóriából Pedagógus II. fokozatba, így már itt, a székhelyintézményben összesen 7 Pedagógus II és 1 mesterfokozatba sorolt pedagógus növeli napra-napra a tápláni diákok műveltségét, szélesíti tudását.

A 8. osztályosoktól azt kérte, mutassanak jó példát, dolgozzanak szorgalmasan, hiszen most dől el, melyik középiskolába nyerek felvételt, hogyan zárul le iskolai életük egy szakasza.

Az új tanév küszöbén, mindenkit arra kért növeljék az iskola jó hírnevét, jó eredményeit. Mindenkinek jó tanulást kívánt, és ünnepélyesen megnyitotta a 2019-2020-as tanévet.

A Himnusz elhangzása után az első osztályosok, iskolába érkezésük emlékére, elültettek egy szilvafát az iskola udvarán.

(Treiber Mária)

 


« Vissza az előző oldalra!


Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola - Magyar