Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Anyák napja 2020.

2020. április 30., 13:40

 

Mottó: Szeretetük átlát a hegyeken, hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, ha rajta utazik gyermekük.
Örkény István

Drága Édesanyák! Kedves Nagymamák!

 

2020. tavasz: csupa kellemes dolog, orgonaillat, virágeső, anya megszokott illata a lakásunkban…. Ugyanakkor, ha kitekintünk, tudjuk, érezzük, hogy 2020 tavasza rendkívüli időszak mindannyiunk életében. Üres a játszótér, a park, az iskola pályája, ugyan tanítási nap van, de nincs gyermekzsivaj, a tanulóink digitális oktatásban részesülnek. Május első vasárnapja, anyák napja is sokban különbözik az eddig megszokottól. Nincs iskolai ünnepély, a hála szavaitól nem lesz könnyes a tanteremben a szülők szeme, nem ad a kisgyermek tisztelete jeléül itt kisebb ajándékot, virágot.

Önök otthon vannak gyermekeikkel, lelkiismeretesen tanulnak, játszanak velük. Csak a legszükségesebb dolgokért mozdulnak ki a lakásból.

Hogyan is köszönthetnénk Önöket ezen a napon, akik oly sokat áldoznak a tanulókra, családjukra a mostani embertpróbáló időkben. Valószínű, hogy miközben Home Office-ban dolgoznak, azért délben friss ebéd kerül az asztalra, felügyelik gyermekük otthoni tanulását, majd ellenőrzik feladatmegoldásaikat, elmagyarázzák, ha valamit nem értenek. Türelmesen válaszolnak kérdéseikre, nem zavarják el őket, ha éppen oda akarnak bújni. Miközben így nyújtanak érzelmi biztonságot, az elmaradt feladatok, a háztartási munka elvégzése, megoldása csak gyermekek elalvását követően lehetséges. Önök mégsem panaszkodnak, hanem nagy önfeláldozással, önzetlenül teszik legszebb hivatásukat, a fiatalok nevelését. Honnan van mindehhez erejük? Tudjuk, a mindennél erősebb és végtelen anyai szeretetükből töltekeznek.

Engedjék meg, hogy most az iskola diákjai, pedagógusai és valamennyi munkatársa nevében egy tehetséges kisfiú, Krutzler Ákos 1.B osztályos diákunk köszönje meg az Önök kitartó, felelősségteljes és segítőkész munkáját.

Az osztályok mindegyike készített egy-egy kis külön köszönetet is, amelyet az osztályfőnök juttat el Önökhöz. A tanulók sok szeretettel, titokban és igen nagy izgalommal készítették el munkáikat. Kérem, fogadják ezeket is szeretettel.

További tevékenységükhöz, legáldozatosabb segítségükhöz, anyai hivatásukhoz jó egészséget, vírusmentes napokat, vidámságot kívánok, valamint azt, hogy egymás szeretetét gyermekeikkel még sok-sok évtizeden át érezhessék.

 

Hálás köszönettel a mielőbbi találkozás reményében: Kissné Nagy Ilona, intézményvezető


« Vissza az előző oldalra!


Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola - Magyar