Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Elérhetőségek

Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola
9761 Táplánszentkereszt,
Fő út 12.
E-mail küldése

Állj Pályára!

2018. február 20., 17:03
EFOP-3.2.5-17-2017-00035

Állj pályára - Pályaorientáció fejlesztése a Szombathelyi Tankerületi Központ intézményeiben

Iskolánk 2017 őszén értesült róla, hogy a 2017 júniusában beadott pályázatunk (Állj pályára) kedvező elbírálásban részesült. A pályázat kapcsán lehetőséget láttunk arra, hogy tanulóinkat hatékonyan segíthetjük a pályaválasztást megelőző időszakban.

 A pályázó a Szombathelyi Tankerületi Központ, a pályázatban együttműködő intézmények a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola mellett, a Gothard Jenő Általános Iskola, a Paragvári Utcai Általános Iskola, a Szentgotthárd és Térsége Iskola, Vörösmarty Mihály Gimnáziuma, a Dési Huber István Általános Iskola és a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat.

A projekt megvalósításának kezdete 2017.09.30. , a tervezett befejezése: 2020.09.30.

A projekt időtartama 36 hónap. Az elnyert támogatás összege: 149 921 000Ft.

Az elnyert támogatásból az iskolai ünnepségeken használt, már elavult hangosító berendezésünket egy, a mai kor kívánalmainak megfelelő, modern, komplett hangrendszerre cserélhetjük. Ezzel emelve ünnepségeink színvonalát, élvezhetőségét.

A programokhoz anyagokat is igényelhettünk, melyet maximálisan ki is használtunk.

A pályázat keretében megvalósuló programok között akad szakkör, erdei iskola, tábor, buszos kirándulás, üzemlátogatás, könyvtári foglalkozás.  Ezen foglalkozások mindegyike tanulóink pályaválasztásával kapcsolatos ismereteit bővíti.  Reményeink szerint segíti ezen nehéz döntés meghozatalát, úgy, hogy kézzel foghatóvá teszi az egyes szakmákat.

Az idei tanévben néhány programunk már meg is valósult.

Novemberben a 7/a, a 8/a és a 8/b osztály tanulói Szombathelyen a Pályainfón  ismerkedhettek meg a régióban működő középfokú  oktatási intézményekkel.

Novemberen indult új szakkörünk „Élj együtt a természettel!” néven, Góczán József tanár úr vezetésével. Ezen természettudományos szakkör keretében az erdőben és a vízparton élő állat- és növényfajokkal ismerkedhetnek tanulóink. Madárgyűrűzéssel is foglalatoskodhatnak, illetve madárvédelmi ismereteiket is bővíthetik. Ezen szakkörre járó gyerekek kipróbálhatnak erdészeti és a vízparti munkákat is.

Januárban „Mi a pálya?” című pályaorientációhoz kapcsolódó műhelyfoglalkozáson vettek részt a felső tagozat tanulói osztályonként a könyvtárban, ahol Szakál Szilvia, Molnárné Dávid Eszter, Pappné Nagy Judit és Perlné Lakatos Ildikó pedagógusok izgalmas feladatokkal várták őket.

A 2017/18-as tanév még számos, a témával kapcsolatos programot tartogat diákjainknak, akiknek a sok élmény mellett, remélhetőleg tudunk segíteni, hogy mely pálya felé vegyék útjukat, mikor kikerülnek a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskolából.

Borosné Pethő Gabriella


« Vissza az előző oldalra!


Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola - Magyar